Tips til en god barsel

Når du bliver mor for første gang, så viser det sig mange gange, at der er overraskende meget nyt at forholde sig til. Forestillingen om afslapning og caféliv med veninderne ændrer sig hurtigt. Det er en periode med store følelsesmæssige udsving, og amning kan være en stressende faktor, indtil det fungerer stabilt. Du bliver lydfølsom på en ny måde, og hvad med et kærligt spørgsmål som ”må jeg holde barnet”? Det er nye og store ting på sin egen måde og bliver ikke nemmere i takt med, at søvnunderskuddet vokser.

Det kan hjælpe at finde en rytme, så du selv kan finde ro. Undgå for mange aftaler og slut fred med at du ikke når, alt det, du troede, var muligt.

Spar på kræfterne hvor du kan

Du kan spare tid og anstrengelser ved at shoppe online. Det er praktisk og fjerner den stress, der er knyttet til logistikopgaven. Babyen skal være mæt og tilfreds og måske allerhelst klar til en lur, når du begiver dig afsted på indkøbstur.

Du kan finde stort udvalg af billigt babytøj online. Særligt i starten kan det betale sig ikke at købe for dyrt tøj. Mange vil bekræfte, at de små vokser lynhurtigt ud af størrelserne under 60. Så kan du bruge pengene på overtøj, ligesom ammepude og sovepose til at sove udenfor er nogle vigtige ting, der koster lidt mere.

Hold det simpelt

Ved kun at lave én aftale om dagen bliver logistik-opgaven overskuelig, du sparer på kræfterne og hygger dig bedre. Det er okay at springe baby-yoga over, hvis det har været en dårlig nat.

Du må acceptere, at det er barnets rytme, der dikterer dagen. Det er okay at aflyse eller udskyde en aftale. Det løber ingen steder, så øv dig i at sige fra og leve i nuet. Babyer kræver vores nærvær og tilstedeværelse. Nyd det så længe det varer.