3 gode råd til at få dit barn til at sove

Oplever du, at dit barn har svært ved at falde til ro og ikke kan sove eller vågner adskillige gange om natten? Hvis du synes, at det kan være virkelig svært at komme igennem puttetid, og du regelmæssigt er i fast rutefart mellem stuen og børneværelset, så er denne guide lige noget for dig.

Etablér en fast putterutine

Børn har brug for rutiner, faste rammer og ro, hvorfor det er rigtig vigtigt, at du etablerer en fast putterutine. Der kan indgå adskillige ting i denne rutine, men her er et par idéer, du frit kan lade dig inspirere af:

  • Påbegynd rutinen på cirka samme tid hver dag.

  • Tandbørstning.

  • Hjælp dit barn i nattøj.

  • Læs en godnathistorie.

  • Snak om dagen i dag, og hvad der skal ske i morgen.

Alt dette er bidragende til, at det bliver trygt og nemt for dit barn at sige godnat og overgive sig fuldt ud til søvnen.

Tænk over omgivelserne på værelset

De ydre faktorer er i høj grad med til at påvirke dit barns søvn. Det er eksempelvis en god idé at rydde op inden sengetid, hvis værelset flyder med legetøj, som kan vække dit barns interesse og opmærksomhed. Du gør også klogt i at lufte ud og mindske mængden af lys. Er rummet varmt og fuld af lys, så kan det hæmme søvnen.

Vær’ tålmodig – det kan tage tid at finde den rette rytme

Der vil til hver en tid være faser i ethvert barns liv, hvor puttetiden føles umulig at komme vellykket igennem. Heldigvis kan visse ting gøre puttetiden nemmere og øge chancen for, at dit barn får en god nats søvn trods alt. For at finde den helt rigtige rytme kræver det, at du prøver forskellige tiltag for at se, hvad der virker, og hvad der ikke virker, og gentager det, der fungerer godt.