Find inspiration til udendørs lege med børnene denne sommer

Børn elsker at lege. Sommeren er den bedste tid for dem til at komme ud og lege udenfor. Nu har de muligheden for at løbe frit uden store, varme jakker og udforske naturen og de mange dyr, der dukker op. Find udendørs legetøj her og giv dine børn inspiration til nye eventyr ude i haven, på terrassen, i baggården eller i parken.

Værktøj

Giv dit barn mulighed for at være med, når forældrene laver havearbejde ved at give dem små havehandsker, en lille rive og en skovl. Børnene kan prøve at plante og vande blomster i haven og se det gro. De kan grave i jorden og finde insekter eller selv bestemme, hvordan deres egen lille afdeling af haven skal se ud. Hvis forældrene er gør-det-selv mennesker, kan du også give barnet en legetøjssav eller hammer. Sæt deres fantasi på prøve og lad dem finde ud af, hvad de vil bygge.

Led efter dyr

Hjælp børnenes nysgerrighed og lad dem gå på opdagelse i naturen og lære sammen med legen. Du kan købe en bog om insekter, snegle, sommerfugle og meget mere samt en kikkert, forstørrelsesglas og insektglas. De kan finde insekter eller samle dem ind og læse i bogen, hvilket insekt de har set. Med forældrenes hjælp kan børnene også bygge et insekthotel, hvor der skal samles ting fra naturen til at give forskellige insekter et godt værelse. Det kan være et spændende, længerevarende projekt for både børn og voksne at se hvilke insekter, der dukker op. Hvis forældrene ikke har det så godt med insekter, kan børnene også få en bog om fugle og se i kikkerten hvilke fugle, der kommer flyvende forbi. De kan også samle blomster i insektglasset og få en bog til blomsterpresning.

Andre aktiviteter

Børnene kan også få lov til at udfolde deres kreativitet ved at tegne med kridt på fortovet eller blæse smukke sæbebobler. Til de mere energiske er der også klassiske aktiviteter såsom sjippetov, hoppebolde og små fodbolde, der kan leges med. Specielt i sommeren er det også meget populært at løbe med drager. Det kræver lidt plads og bliver derfor mest gjort på stranden. Der findes dog mange slags drager, så både de helt små og de større børn, der gerne vil have en udfordring og lave tricks kan være med. Det er en god måde at give børnene en fornemmelse for vind og vejr.