Børnecykel: Sådan vælger du den rigtige modeol

Når du skal investere i en cykel til dit barn, er det først og fremmest vigtigt, at du vælger én, som er alderssvarende. Børn udvikler sig hurtigt, hvorfor der er stor forskel på børnecykler, og du kan derfor ikke være sikker på, at én model egner sig til alle børn. Det første, du skal gøre, når du skal vælge en børnecykel, er at tage udgangspunkt i dit barns alder og størrelse.

For dit barn er det vigtigt, at cyklen matcher kroppen. Det er derfor vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i, hvilken størrelse cykel som egner sig til ham eller hende. Er cyklen for stor, kan den være svær at styre – og så bliver det langt mere besværligt at fragte sig fra A til B. Det kan betyde, at barnet mister lysten til at cykle, hvilket er ærgerligt.

Du bør ikke vælge en for lille cykel

Du bør hverken vælge en cykel, som er for lille eller for stor. En for lille cykel er ubehagelig at sidde på, og i nogle tilfælde vil knæene støde på styret, når barnet drejer på cyklen. Derfor er det en god idé at vælge en cykel, som ikke er for lille, så dit barn får lettere ved at holde balancen. Samtidig giver det mere køreglæde, da cyklen er langt mere komfortabel at køre på, hvis størrelsen matcher.

Når du skal købe en cykel til dit barn, kan du med fordel overveje, hvor gammelt dit barn er, da det er afgørende for balanceevnen. Hvis dit barn er gået fra en løbecykel, kan du med fordel vælge en cykel, som matcher nogenlunde i størrelsen. Hvis dit barn vokser fra en 20″-cykel, vil det være naturligt, at du vælger en 24″-cykel, da den er en størrelse større. Det er meget sjældent, at barnet springer en cykelstørrelse o ver. Se stort udvalg her.

Hvad definerer en god børnecykel?

En god børnecykel er en cykel, som er tilpasset barnets anatomi. Mange producenter anvender tegninger fra voksencykler, når de designer cykler til børn, men det er ikke nogen god idé, da det giver en kort cykel, hvor sadel og styr er placeret tæt på hinanden, hvilket er uhensigtsmæssigt. Resultatet er en cykel, som er svær at styre, da barnet hurtigt mister kontrol over cyklen.

Hvis du er i tvivl om, hvilken cykel du skal vælge, kan du med fordel forsøge at forhøre dig hos din lokale cykelhandler. De vil ofte kunne rådgive dig til at vælge den cykel, som er bedst i forhold til dit barn. Samtidig giver det barnet mulighed for at prøve cyklen først, hvilket kan være en stor fordel, så I er sikre på, at den matcher, og barnet kan holde balancen.