Vælg den bedste hundeansvarsforsikring

fransk-bulldog-hunde-forsikring-koebstaederne

Som hundeejer har du pligt til at have en hundeansvarsforsikring. Se her, hvad prisen er på en hundeforsikring, og hvilke andre forsikringer du bør overveje.  

Der er mange ting at tage stilling til, men en af de vigtigste overvejelser, du bør gøre dig som hundeejer, er faktisk, hvor og hvordan du vil forsikre dit nye familiemedlem.

Prisen afhænger bl.a. af din hunds race

Prisen på syge- og ulykkesforsikring ligger fra 1.200-2.400 kr. om året. Og uanset om du køber en syge- og ulykkesforsikring som separat tilvalg eller som en del af en fuld hundeforsikring, afhænger prisen normalt af din hunds race. Der er nemlig nogle hunderacer, der er mere disponeret for at få særlige sygdomme og lidelser. Så på baggrund af forsikringsselskabernes viden om skader, vil prisen variere alt efter hunderace.

Men desto mere grund er der også til at få en god hundeforsikring. Det kan blive dyrt af have hund, så sørg for, at du er ordentligt dækket.

Hvad dækker en hundeansvarsforsikring?

Det er ikke alle hundeansvarsforsikringer, der dækker ens, så det kan være en god idé at sammenligne, hvad du får for pengene hos de enkelte selskaber. Hvis du vil gå til hundetræning med din hund, bør du fx sikre, at din hundeansvarsforsikring også dækker, hvis din hund gør skade på en træner, også kaldet figuranten. Nogle hundeansvarsforsikringer dækker også under hundeudstillinger og hundekonkurrencer, som fx agility-konkurrencer.

Overvej også en syge- og ulykkesforsikring

Hvis du vil undgå høje dyrlægeudgifter, er det også en god idé at købe en tilvalgsdækning, der dækker, hvis din hund bliver syg eller kommer ud for en ulykke – her dækker hundeansvarsforsikringen nemlig ikke.

Typisk kan man få en syge- og ulykkesforsikring som et tilvalg, men nogle forsikringsselskaber tilbyder også en fuld Hundeforsikring, som både inkluderer den lovpligtige hundeansvarsforsikring og en syge- og ulykkesforsikring. Så er du dækket, hvis din hund fx bliver kørt over og skal opereres og genoptrænes, eller hvis din hund får en infektion og skal have penicillin.

Vælg en hundeforsikring med lav selvrisiko

Når du køber hundeforsikring, skal du holde et vågent øje med selvrisikoen, dvs. den andel af dyrlægeregningen, du selv skal betale. Dyrlægeregninger løber nemlig hurtigt op. Fx koster det gerne 2.000 kr. eller mere bare at få taget et røntgenbillede, mens en operation kan koste langt over 10.000 kr.

Derfor er der ikke meget vundet ved en hundeforsikring med høj selvrisiko. Vælg i stedet en med lav selvrisiko. Så slipper du for at bekymre dig om regningen, når du mest af alt er bekymret for din hund.