Hvor meget koster en god katteforsikring?

kat-koebstaederne-forsikring

Det er heldigvis ikke dyrt at forsikre din kat. Prisen på en katteforsikring koster typisk mellem 1.100 og 1.800 kr. om året. Og det er faktisk forsvindende lidt sammenholdt med, hvad en tur hos dyrelægen kan løbe op i. Medicin kan også blive dyrt. Sørg derfor for at vælge en katteforsikring, som både dækker udgifter til dyrlægen og den medicin, som katten får under konsultationen eller indlæggelsen.

Køb katteforsikring, mens din kat er ung

Du kan som regel købe en katteforsikring fra din kat er nyfødt, og det er i det hele taget smart at købe den, før din kat bliver gammel, helst før den bliver 4 år. Jo ældre din kat er, jo sværere kan det det være at få lov at købe en katteforsikring, der dækker fuldt ud – slet og ret fordi der er større sandsynlighed for, at din kat får skader og bliver syg, i takt med at den bliver ældre. Desto mere grund er der til at få købt forsikring i god tid og vælge en, der dækker i hele kattens levetid. Så kan du passe godt på din kat – ikke mindst i de år, hvor den kan få brug for ekstra pleje.

Tjek, om du får adgang til online dyrlæge

Katte kan være svære at aflæse, og det er ikke altid til at gennemskue, om de har det godt, eller om noget er galt. Derfor bør du som ejer være opmærksom på, hvis din kat pludselig ændrer adfærd – fx hvis den pludselig ødelægger ting eller bliver urenlig. Den type adfærdsproblemer kan nemlig være tegn på, at din kat har eksempelvis smerter eller tandproblemer.

Om der rent faktisk er noget galt, som bør undersøges nærmere, kan en online dyrlæge som regel hjælpe dig med at vurdere. Så sørg evt. for at vælge en katteforsikring, der også inkluderer fri adgang til video-konsultationer med en dyrlæge. Så kan du både spare mange penge og spare dig selv og din kat for mange timer i venteværelset.