Lønsikring til lønmodtagere – det skal du huske

loensikring-skat-koebstaedernes-forsikring

Hvad skal du være opmærksom på, når du skal have lønsikring som lønmodtager? Vi giver dig de vigtigste pointer og viden om lønsikring for dig som lønmodtager.

Er du lønmodtager, kan det være en god idé at have en lønsikring. Lønsikring sikrer dig økonomisk, hvis du bliver syg og ikke kan arbejde. Men der er nogle ting, du skal være opmærksom på, før du tegner en lønsikring. Vi går dem igennem herunder.

Find ud af hvilken type lønforsikring du skal vælge

Det er vigtigt for dig at vælge rigtigt. Så for det første skal du vælge den rigtige type lønsikring. Der er flere forskellige typer af lønsikringer, og det er vigtigt, at du vælger den, der passer bedst til dine helt præcise behov.

3 Typer af lønsikring

Du kan (1) tegne en privat lønsikring, hvis du vil have fuldt udbytte af dine forsikringsydelser. En privat lønsikring er oftest dyrere end en offentlig lønsikring, men den giver dig også flere rettigheder.

Udover en privat lønsikring findes der også (2) en offentlig lønsikring, der er en del af din a-kasse. Offentlige lønsikringer koster ikke noget at tegne, men de har også begrænsede ydelser.

Den sidste type (3) lønsikring er gruppelønsikringen. Denne type lønsikring tegnes ofte via ens arbejdsplads, og mange arbejdspladser tilbyder nemlig denne type forsikring til sine ansatte. Fordelen ved gruppelønsikringer er, at de er billige for alle parter at tegne .

Tegner din arbejdsgiver en lønsikring?

Når du skal vælge en lønsikring, skal du også tage højde for, hvad din arbejdsgiver betaler for. Mange arbejdsgivere tegner en lønsikring til deres ansatte, og du har mulighed for at tegne en såkaldt gruppelønsikring.

En gruppelønsikring er ofte billigere end en privat lønsikring, men den dækker ikke nødvendigvis alle dine behov. Så det er vigtigt, at du tager højde for både din arbejdsgivers forsikring og dine egne behov, før du vælger en lønsikring.

Fordele og ulemper ved privat lønsikring

Der er to fordele ved en privat lønsikring. For det første er en privat lønsikring ikke afhængig af din arbejdsgivers forhold. Det betyder, at du kan have en privat lønsikring, uanset om du er ansat eller selvstændig.

For det andet dækker en privat lønsikring alle dine behov. Du kan derfor vælge den lønsikring, der passer bedst til dig og dine behov.

Ulemperne ved en privat lønsikring er, at den er dyrere end en arbejdsgiverbetalt lønsikring. Derudover kan du kun tegne en privat lønsikring, hvis du er i arbejde. Det er således vigtigt , at du overvejer, om en privat lønsikring er det rigtige for dig.

Find ud af hvilken type lønsikring, der passer dig

Hvis du er i tvivl om, hvilken type lønsikring der passer bedst til dig og dine behov, kan det være en god idé at konsultere en forsikringsrådgiver. På denne måde kan du få et overblik over de forskellige typer af lønsikringer på markedet og finde den type lønsikring, der passer bedst til netop dine behov. Du skal for eksempel ikke gå direkte efter den lønsikring, der er billigst, fordi der også kan være en højere pris at betale, hvis du skal bruge lønsikringen.