Hvorfor bør du investere i en brugt bil – 3 gode grunde

Reklamerne i TV snakker højt og længe om fordelene ved de nye biler på markedet. Men ofte giver det bedre mening at købe en brugt bil – ikke mindst økonomisk. Selvom det på overfladen kan virke som en nedgradering at købe en brugt bil, overstiger fordelene i de fleste tilfælde ulemperne. I denne oversigt får du derfor tre gode grunde til at investere i en brugt bil og vente med de nye til en anden god gang.

Større udvalg

Der er oftest et større udvalg af biler på brugtvognsmarkedet end hos bilforhandlerne. Her udgår visse modeller nemlig, da fabrikanterne stopper med at producere dem. Dette sætter begrænsninger for hvad du kan få. Når du køber brugt, kan du finde alt lige fra en Ford mustang Mach E brugt til en Toyota Carina.

Samme kvalitet til billigere penge

Lige så snart en bil kører over kantstenen fra bilforhandleren, begynder den at miste værdi. Efter et år er dens værdi altså faldet betragteligt, selvom den oftest ikke fejler det mindste. Dette betyder, at du kan gøre en rigtig god handel, da du kan købe en noget nær fejlfri bil til betydeligt lavere priser. Derfor er et køb af en brugt bil altså ikke ensbetydende med, at du køber en bil, som ikke har lang tid tilbage at leve i – tværtimod. Kig derfor efter nyere brugte modeller, som stadig holder i mange år.

Få bilen med det samme

Når du køber en ny bil fra bilforhandleren, går der som regel et stykke tid før du rent faktisk får bilen, da der skal fremstilles nummerpladen og bilen sjældent er på lager. Hvis du står og mangler en bil med det samme, kan du derfor i stedet kigge efter en brugt bil. Her kan du nemlig få bilen med det samme og køre videre uden problemer.