Opret fremtidsfuldmagt til en lav pris

Der findes mange måder, hvorpå du kan sikre din fremtid. Den ene er at oprette en fremtidsfuldmagt, som tager stilling til, hvordan dine personlige og økonomiske interesser skal varetages, hvis du en dag ikke selv er i stand til at varetage dem. En fremtidsfuldmagt skal nemlig oprettes, mens du stadig er sund og rask, da det er for sent, når først ulykken er sket.

Hvad indeholder en fremtidsfuldmagt?

En fremtidsfuldmagt er et dokument, som sikrer fuldmagtsgiverens vilje og samtidig skaber tryghed for de nærmeste pårørende. Fremtidsfuldmagten giver en eller flere udvalgt(e) person(er) ret til at varetage fuldmagtsgiverens interesser, hvis vedkommende ikke længere selv er i stand til at handle fornuftsmæssigt. Et eksempel på dette er alvorlig sygdom som demens eller en pludselig invaliderende ulykke. 

Hvordan opretter jeg en fremtidsfuldmagt?

Der er nogle enkelte krav, som skal være opfyldt for at kunne oprette en fremtidsfuldmagt:

  • Du skal være fyldt 18 år på tidspunktet, hvor du opretter fremtidsfuldmagten.
  • Du skal være i stand til at handle fornuftsmæssigt, hvilket betyder, at du skal kunne forstå konsekvenserne af at oprette en fremtidsfuldmagt. Er du under værgemål, kan du derfor ikke oprette en fremtidsfuldmagt.
  • Du kan kun oprette en fremtidsfuldmagt som enkeltperson, hvilket betyder, at ægtefæller ikke kan lave en fremtidsfuldmagt, der beskriver begge parters ønsker. Derfor skal der laves en fremtidsfuldmagt per person.

Hvilke fordele er der ved en fremtidsfuldmagt?

  • Du bestemmer selv, hvem der skal varetage dine interesser, hvis du ikke selv er i stand til dette.
  • Du undgår, at myndighederne bestemmer over dine private forhold, eksempelvis ved umyndiggørelse og at komme under værgemål.
  • Fremtidsfuldmagten udarbejdes og underskrives, mens du stadig er i stand til at handle fornuftsmæssigt.
  • Fremtidsfuldmagten træder kun i kraft, hvis fuldmagtsgiveren ikke længere kan tage vare på sig selv. Derfor adskiller den sig fra andre typer af fuldmagter.

Hvad koster det at oprette en fremtidsfuldmagt?

Du kan nemt og billigt benytte dig af Legal Desk, som hjælper dig igennem hele processen. Det eneste, du skal gøre, er at udfylde en formular online med oplysninger om, hvad der skal være gældende, hvis fremtidsfuldmagten en dag skal træde i kraft. Så snart du har udfyldt formularen og betalt, sørger Legal Desk for at sende din fremtidsfuldmagt til registrering i det offentlige register for fremtidsfuldmagter.

Afslutningsvist skal fremtidsfuldmagten underskrives fysisk foran en notar. Så snart fremtidsfuldmagten er underskrevet, er den gyldig, men vil først træde i kraft, såfremt det skulle blive nødvendigt.

Læs mere om fremtidsfuldmagt pris, og hvordan du opretter din fremtidsfuldmagt nemt og hurtigt online.