Bryllup på budget: Sådan bliver du din egen bedste partyplanner

Har Amors glædesfulde pil ramt dig og fået bryllupsklokkerne til at ringe? Stort tillykke med den store milepæl! Nu begynder den helt store planlægningsproces, så du og din udkårne kan få den perfekte dag, der fejrer jeres kærlighed til hinanden på den bedst mulige måde.

Et bryllup er en af livets helt store fejringer, som selvfølgelig skal være helt i jeres ånd og gerne må være lidt luksuriøs og ekstravagant. Det er dog ikke sikkert, at jeres opsparing og budget er helt enige I jeres ønsker og drømme, og der kan derfor være behov for at finde lidt billigere løsninger eller snedige kompromiser sommetider.

Har I brug for lidt sparetips og økonomisk rådgivning? Så læs med her og få hjælp til at planlægge jeres store dag på egen hånd helt uden at overskride budgettet!

Planlægning

Når først frieriet er succesfuldt overstået, går de fleste par sammen i gang med planlægningen. Der skal findes lokation, laves gæsteliste, og så skal I selvfølgelig have klaret alt det sjove såsom at smage kager og købe flotte balloner, der kan sørge for helt den rette stemning og atmosfære på selve dagen.

I fjernsyn, biograf og diverse Hollywood-film er man blevet vænnet til at tænke, at man har brug for en professionel partyplanner for at planlægge og afholde et smukt og vellykket bryllup. Det kan dog sagtens lade sig gøre at klare hele planlægningen på egen hånd, og faktisk synes mange par og familier, at det viser sig at være en hyggelig, fælles aktivitet, der kan styrke forventningens glæde til jeres kærlighedsdag. Måske har du altid haft en indre blomsterbinder, der kan få lov at udfolde sig for omverdenen nu? Eller måske din udkårne er praktisk anlagt, så han eller hun kan stå for at sætte et telt op i haven?

Budget og økonomi

Når to mennesker elsker hinanden, og vælger at forevige deres kærlighed til et bryllup, bør det være en bekymringsfri og lykkelig begivenhed for alle involverede. Et bryllup og planlægningen af dette kan hurtigt blive en forholdsvis dyr affære, hvis man ikke starter ud med at aftale et realistisk budget og skabe overblik over alle udgifterne.

Når I lægger et fornuftigt budget i fællesskab, skal I selvfølgelig have alle udgifterne, der er direkte forbundet til brylluppet, med, men det stopper ikke helt her. I bør nemlig også indregne hvordan prisen på brylluppet passer ind i jeres daglige budget, samt hvorvidt I skal inddrage eksempelvis opsparinger, lån eller økonomiske håndsrækninger fra jeres forældre eller lignende.

Endnu engang stort tillykke med den lykkelige begivenhed og god fornøjelse med planlægningen!