Det skal du vide, når du vælger A-kasse

Det kan være lidt af en jungle at finde rundt i udvalget af A-kasser på markedet. Står du overfor en beslutning om, hvilken A-kasse du skal melde dig ind i? Så er du heldigvis landet det helt rette sted. I denne guide kan du nemlig læse mere om, hvorfor en A-kasse er så vigtig, samt hvad du ellers bør vide, når du vælger A-kasse.

A-kassen fungerer som et økonomisk sikkerhedsnet

Når du er medlem af en A-kasse, så er du sikret dagpenge i tilfælde af, at du uheldigvis mister dit job. En A-kasse kan derfor sammenlignes med et økonomisk sikkerhedsnet. Det er langt de færreste personer, der kan klare sig uden en fast indtægt, så at være medlem af en A-kasse er en nødvendighed, hvis du er en del af arbejdsmarkedet.

Flere kombinerer A-kasse med fagforening

En A-kasse sikrer dig rent økonomisk set, hvorimod en fagforening hjælper dig i sager, der typisk drejer sig om dine løn- og arbejdsvilkår. Flere og flere vælger at kombinerer A-kassen med en fagforening, netop fordi det giver en større tryghed og sikkerhed, når du er i job. En fordel ved at kombinerer disse to hos samme udbyder er, at der ofte er en del penge at spare.

Sådan finder du den bedste A-kasse til prisen

Uanset om du skifter A-kasse eller skal melde dig ind i en A-kasse for første gang, så vil du formegentlig gerne finde den allerbedste A-kasse til den skarpeste pris. For at finde den A-kasse, der matcher dine præferencer, bør du se på følgende faktorer:

  • Prisen på A-kassen.

  • Typer af medlemmer – henvender A-kassen sig til dit fagområde?

  • Serviceniveauet – se eventuelt forbrugernes anmeldelser.

For at finde den rette akasse, kan det være en fordel at danne et overblik over samt sammenligne de forskellige A-kasser, der er til rådighed i Danmark.