Smagfulde klassiske drinks uden alkohol

Der er ikke noget som at samle sine venner eller familie til hygge, når den står på weekend med en lækker kold drink i hånden. Det er dog ikke altid at alkohol falder i alles smag, eller nogle holder sig fra det grundet helbred eller graviditet, men derfor behøver man bestemt ikke, at gå på bekostning med lækkerierne. Det handler i stedet blot om at tænke ud af boksen for at fremtrylle nogle ”mocktails”, som er springfyldt med smag.

Klassikerne skal man ikke snydes for

Om man er til de syrlige eller de helt søde drinks, findes der en alternativ måde at frembringe den klassiske smag. Prøv for eksempel en klassiker som mojitoen, som mange kender og elsker, hvor en alkoholfri rom er en simpel måde at opnå det samme skønne resultat på. Drinks uden alkohol har vundet meget frem på barer og restauranter på det seneste, og derfor kan man med fordel også lære lidt tricks selv, så de festlige ”mocktails” også kan præsenteres for ens egne gæster. Er du typen, der elsker en kold og frisk G&T efter en arbejdsdag, eller hvad med en alkoholfri Gin Hass til næste gang veninderne kommer over, så kan en opskrift på dine yndlingsdrinks nemt findes i en alkoholfri udgave.

Fokus på dybden

I normale cocktails er man vant til, at alkoholen vægter en større del, hvor man på en anden måde kan kæle for smagsnuancerne og skabe en anden form for dybde med ingredienser, som kompenserer for eksempelvis ginnen. Derudover skal man også være opmærksom på ikke at oversøde sine drinks, hvor alkoholen i cocktails opvejer sirupperne der bruges, men man i stedet leger med balancerne mellem bitterheden og sødmen.

Ofte er mange af ingredienser de samme, som skal bruges, men med en alkoholfri gin eller rom i stedet, hvilket nemt kan findes i dit lokale supermarked.