Lav den bedste madpakke til dit barn

En af aspekterne ved at være forældre er, at man skal smøre en madpakke til sit barn hver dag. Det kan være svært at finde på ideer til, hvad dit barn. Skal have med af mad, specielt hvis dit barn er meget kræsen, og ikke er så vild med en masse. Derfor er denne guide til dig, som søger ideer til, hvordan kan give dit barn den bedste madpakke med i skole eller børnehave osv.

Gør madpakken sjov og spændene

Det er vigtigt med en madpakke, som ser bydende ud. Derfor kan det anbefales, at du smøre mad, som dit barn vil finde spændende. Det kan være ved at skære rugbrødmader ud i stjerne- eller hjerteformer. Det kan også være ved at få dit barn til at pynte madpakken med klistermærker, så de har muligheden for at sætte sit eget præg på den. Derudover kan det være en fordel at tage dit barn med på indkøb, så de selv kan vælge hvad de vil have med i madpakken, og på den måde er de mere opfordret til at spise sin madpakke færdig.

Fuld madpakken med sund og nærende mad

Selvom det ville være godt for dit barn, at have indflydelse på sin madpakke, så er det også vigtigt, at de får en sund og nærende madpakke med sig. Dit barn vil nok være fristet til at medbringe slik og andre snacks med i madpakken, men der skal du som forældre gå ind og sætte rammerne for, hvad der er passende for madpakken. Bland både grønt, brød og sødt i dit barns madpakke, så de kan få lidt af hvert. Det kan f.eks være enrugbrødsmad med pålæg, gulerødder og agurker, samt et stykke chokolade eller en müslibar. På den måder skaber du en varigerende madpakke, og dit barn kan selv vælge hvilket slags pålæg osv, som de vil have.