3 ting du skal vide om hundefoder

Der er mange forskellige typer hundefoder på markedet, og det kan være svært at finde ud af, hvilket foder der er det rigtige for din hund. Det er vigtigt at fodre din hund med det rigtige foder, da det kan have en stor indflydelse på din hunds helbred og velbefindende. Derfor er det en god idé at læse lidt op på, hvad der er godt for din hund, før du vælger foder. Her får du 3 gode tips til, hvad du skal overveje, når du vælger hundefoder.

1. Vælg foder efter din hunds alder

Det er vigtigt at vælge foder efter din hunds alder. Hunde har forskellige ernæringsbehov, alt efter om de er hvalpe, voksne eller ældre. Hvalpe har for eksempel brug for foder med højt indhold af proteiner og fedtstoffer for at få den rigtige energi og vækst. Voksne hunde har brug for foder med et højt indhold af proteiner og fedtstoffer for at holde sig sunde og raske. Ældre hunde har brug for foder, der er letfordøjeligt og let at optage for at spare på energien, såsom med carnilove.

2. Vælg foder efter din hunds aktivitetsniveau

Det er også vigtigt at vælge foder efter din hunds aktivitetsniveau. Hvis din hund er meget aktiv, har den behov for foder, der giver den masser af energi. Hvis din hund er mindre aktiv, har den ikke behov for så meget energi, og derfor kan det være en god idé at vælge foder, der er lidt lettere at optage.

3. Vælg foder efter din hunds sundhedsmæssige behov

Der er også en række sundhedsmæssige behov, som kan have indflydelse på, hvilket foder du skal vælge til din hund. Hvis din hund for eksempel har problemer med fordøjelsen, kan det være en god idé at vælge et foder, der er lidt lettere at fordøje. Hvis din hund har problemer med allergier, kan det være en god idé at vælge et hypoallergenic foder.