Hold dine knive i topform med et keramisk strygestål

Selv de bedste kokkeknive bliver slidt med tiden, hvorfor det er vigtigt, at de bliver holdt ved lige. Heldigvis er det ikke specielt vanskeligt at gøre dette, da det blot kræver et keramisk strygestål. Har du det til rådighed, har du også nemt ved at holde dine knive i topform.

Har du godt en kvalitetskniv, kan den faktisk følge dig resten af livet. Det kræver dog, at du holder den ved lige, og at du tager dig godt af den. Vil du holde dine knive friske og velplejede i mange år, bør du gøre det til en vane at bruge et strygestål – og meget gerne hver gang den har været i brug.

Tro dog ikke, at det er tidskrævende. Ofte er der nemlig ikke behov for mere end mellem fire og seks strøg. På denne måde er du sikret, at du skærper æggen, så du altid kan skære ordentligt med dine knive.

Et keramisk strygestål kan ikke bruges til alle typer knive

Har du i sinde at købe et strygestål i keramisk stål, er det vigtigt, at du er klar over, at det ikke kan bruges til alle typer knive. Det er nemlig lavet med henblik på at blive brugt til at stryge japanske knive eller hårdtstålsknive.

Det vil sige, at det ikke er alle, der rent faktisk kan få glæde af et sådant strygestål, da det faktisk kræver, at man en kniv, der passer til. Har du enten en hårdtstålskniv eller en japansk kniv, så er det dog et sådant strygestål, der er den rette løsning for dit vedkommende.

Når du skal købe et strygestål, er der flere faktorer, der har betydning for dit valg. Derfor er det også vigtigt, at du vælger med stor omhu. Dog er det særligt vigtigt, at kvaliteten er i top, da du gerne skal vælge et strygestål, som du kan bruge de næste mange år.

Husk på, at det ikke er en slibning

Når du bruger et strygestål, er det vigtigt at huske på, at det ikke er en slibning. Har du en meget sløv kniv, er du derfor nødt til at slibe den. Du kan ikke blot stryge den på et strygestål.

Har du fra start sørget for at holde dine knive ved lige med et strygestål, kan du dog udsætte behovet for en slibning i lang tid. Derfor rådes du bestemt også til at gøre brug af et strygestål på dine knive.