Slut fred med håndspritten

Det er langt fra alle danskere, der synes, det er fedt at spritte hænder, når de skal handle. Rigtig mange går faktisk udenom håndspritten. Hvis smitten skal ned, skal vi undgå at sprede bakterierne, derfor er det vigtigt at bruge håndsprit.

Vand og sæbe eller sprit?

Det optimale ville egentlig være, at du først vaskede dine hænder, og så sprittede dem af. Det er dog ikke helt nemt, når mange mennesker handler samtidig. Valget er faldet på håndsprit, da det er nemt, transporterbart og bakteriedræbende.

Det er dog vigtigt, at du husker, at håndspritten ikke skal stå alene. Du skal stadig vaske hænder, for en grundig håndvask er grundlaget for, at håndspritten virker. Spritten virker nemlig ikke optimalt, hvis du har beskidte hænder.

Giv dig god tid

Du skal give dig tid til at spritte hænderne af. Du kan jo lige så godt få den største effekt ud af det, når du skal igennem det. Du får mest muligt ud af din håndsprit ved at bruge rigeligt af den. Så gnider du den ind i hænderne, håndfladerne, håndryggene, neglene, neglerødderne og håndleddene. Du skal hele vejen rundt.

Når du giver dig god tid til at fordele din håndsprit på hænderne, tørrer den ind, mens du fordeler den, og så er du faktisk klar til at handle.

Sørg for god håndpleje

Mange frygter håndsprit, fordi den udtørrer hænderne. I virkeligheden er det kombinationen af hyppig håndvask og afspritning, der udtørrer hænderne. Når hænderne får fjernet deres naturlige fugtlag så mange gange i løbet af en dag, vil de blive tørre og begynde at sprække.

Du vil for alt i verden undgå, at dine hænder begynder at sprække, for så gør håndspritten altså nas. Derfor er det vigtigt, at du plejer dine hænder godt. Giv dine hænder en god omgang fed creme, når du har børstet tænder. På den måde husker du det.