3 gode råd til at opretholde en sund og rask hund

Ligesom det er vigtigt, at vi mennesker holder os sunde og raske, er det i særdeleshed også vigtigt, at vores firbenet ven også gør. Derfor kan det være rart at vide, hvordan det kan lade sig gøre, så hunden bliver ved dig så lang tid som muligt. Derfor er der nedenfor samlet 3 gode råd til, hvordan du holder den sund og rask.

Motion og leg

Det kan være en fordel at gå en masse ture med sin hund. Ikke nok med at det holder den i gang, så kan det også være med til at holde vægten i balance. En god tommelfingerregel kan være at planlægge at gå ture både morgen og aften på minimum 2 kilometer, og desuden skader det heller ikke at lege med den af og til. At lege kan være med til at aktivere din hund på en anden måde.

Sund og nærende kost

Der er ingen tvivl om, at en sund og nærende kost også spiller en væsentlig rolle for en sund hund. Og formodentligt giver du allerede i forvejen din hund en sund kost. Men vidste du, at man kan få kosttilskud til hunde, ligesom man kan få til mennesker? Det kan have sine fordele at supplere kosttilskud til hundefoderet, så din hund får sine nødvendige næringsstoffer. Derfor kan det være en god tommelfingerregel at give din hund kosttilskuddet, når den får sin hundetørfoder.

Lær hunden nye tricks

Hvad så med hundens hjerne? En god måde at aktivere en hunds hjerne er ved at lære den nye tricks. Nye tricks behøves ikke være at lære den om “sit” eller “dæk”. Det kan også være dufte- og snuseaktiviteter. Hunde elsker at bruge sin næse, og derfor er det en god måde at holde dens hjerne i gang, hvad end den er hvalp eller har flere år på bagen.