Gode råd til behandling af svimmelhed

Årligt er det mange danskere, der oplever svimmelhed og det ubehag, der kan følge med denne tilstand. At føle sig svimmel kan komme på baggrund af mange forskellige årsager; eksempelvis hjernerystelse, løse øresten såvel som stress. Det kan dermed være svært selv at redegøre for, hvorfor man oplever at føle sig svimmel men ikke desto mindre, kan der følge en masse ubehagelige symptomer med svimmelhed, som man med fordel kan få undersøgt hos en behandler. På denne måde kan man komme til bunds i, hvad der er årsagen til den ubehagelige fornemmelse, man kan have i hovedet, samt behandle symptomerne for atter at kunne genoptage sin hverdag som før. 

Herunder kan du læse mere om vores gode råd til dig, der måtte opleve at føle dig svimmel eller rundtosset, samt hvad du kan gøre for at behandle dine symptomer. 

Vær opmærksom på disse symptomer

Svimmelhed er en tilstand, der kan komme som følge af mange forskellige årsager. Tit og ofte ser man eksempelvis, at man kan føle sig svimmel, såfremt man har kvalme, er træt eller måske bare lige er stået op. Svimmelhed kan dog også komme på baggrund af eksempelvis kontinuerlig stress, der øger blodtrykket og som kan give en svimmel fornemmelse til følge. Man ser også at folk med kontinuerlige hoved- eller nakkespændinger kan føle sig øre i hovedet og blive påvirket af dette i deres hverdag. 

En rundtosset og kvalmende fornemmelse er også alment kendt, hvis man oplever at have løse øresten. Dette har også en direkte effekt på vores balanceevne, og oplever man således disse symptomer, er det vigtigt at søge hjælp hos en læge eller anden behandler. 

Generelt er det vigtigt at være opmærksom på sine symptomer, idet svimmelhed kan komme som følge af flere forskellige tilstande i kroppen. Oplever du dog, at den rundtossede fornemmelse ikke går væk igen, og at det direkte påvirker din balanceevne, anbefaler vi at søge behandling for dine symptomer. 

Søg behandling for svimmelhed 

Der kan som nævnt være flere forskellige årsager til, at man kan føle sig svimmel enten i perioder såvel som i længere tid ad gangen. I alle tilfælde er det dog vigtigt at være bevidst om sine symptomer for svimmelhed og søge behandling, såfremt det har en kontinuerlig og hæmmende effekt på dig og din hverdag. At føle sig rundtosset kan nemlig have en særligt negativ effekt på den generelle livskvalitet og kan påvirke en person fra at udføre sine normale hverdagsrutiner. 

Man kan søge behandling for sin svimmelhed hos flere forskellige behandlere. Iblandt disse er en osteopat blandt de mest populære behandlere, på baggrund af, at ostepati som behandling har et fokus på kroppen som et hele, og på denne måde kan finde frem til den bagvedliggende årsag til svimmelheden. Denne årsag behøver ikke nødvendigvis at være forårsaget af stress eller hjernerystelse, men kan også komme på baggrund af andre påvirkninger fra kroppen. Her vil en osteopat ved hjælp af en undersøgelse og viden om den enkelte patients sygdomshistorie kunne spore sig ind på, hvilke områder af kroppen der har en direkte indvirken på den rundtossede og ubehagelige fornemmelse.