Hvorfor er solcreme vigtigt?

Solcreme er faktisk rigtig vigtig, når man begår sig udenfor – specielt om sommeren – og det gælder også i Danmark. For mange kan det faktisk være en rigtig god ide at bruge solcreme det meste af året og ikke bare om sommeren. Men hvorfor er solcreme vigtigt, og hvilken solcreme skal man bruge? Dette kommer denne artikel ind på.

Det nemme svar på, hvorfor man skal bruge solcreme – specielt om sommeren – er, at man formindsker risikoen for at blive solskoldet. Solskoldning er en beskadigelse af huden, som har været i for meget kontakt med UV-stråler. Solskoldning er faktisk klassificeret som en 1. grads forbrænding, og kan blive til en 2.grads forbrænding, hvis man bliver ved med at opholde sig i solen. En 1. grads forbrænding, når det kommer til solskoldning er, når huden bliver rød, klør og svier, mens en 2. grads forbrænding medfører blærer i huden.

Udover at solskoldning er ubehageligt og kan gøre ret ondt, så forhøjer det faktisk også risikoen for at få hudkræft. Det er derfor en rigtig god ide at gøre, hvad man kan for ikke at blive solskoldet, så man mindsker risikoen for at udvikle hudkræft. Her er solcremen en rigtig god ide, samtidig med at det kan være en rigtig god ide at opholde sig en del i skyggen og ikke være for lang tid i solen mellem klokken 12 og 15.

Derudover er meget sol faktisk også med til at give flere rynker. Grunden til dette er, at UV-stråler fra solen kan give forandringer i underhuden, som kan føre til at huden bliver tyndere. Derfor er sollys faktisk en af de vigtigste ydre årsager til rynker. Derfor kan det være en rigtig god ide at bruge ansigtscreme hver dag, der indeholder solfaktor – også selvom det ikke er sommer. På denne måde beskytter du din hud hele året rundt og forebygger rynker forårsaget af solen.

Men hvad er så den bedste solcreme? Det kommer faktisk an på rigtig mange ting. For det første kommer det an på UV-indekset. En tommelfingerregel er, at hvis UV-indekset er under 6, skal du bruge SPF 15, er UV-indekset op til 7, skal du bruge SPF 30, mens du ved UV-indeks 8 skal bruge SPF 50, ved et UV-indeks på over 8 skal du bruger over SPF 50. Dog har din hudtype og hudfarve altid en stor rolle, så tag altid disse med i overvejelserne.