Få hjælp til et liv uden alkoholproblemer

Der findes hjælp at hente, hvis man selv, en nær ven eller et familiemedlem oplever problemer med alkohol. Man kan få hjælp til at komme ud af misbruget og bevare et liv uden problemer med alkohol. Det er vigtigt, at man søger hjælp, hvis man oplever, at alkoholen begynder at få indflydelse på dagligdagen i en længere periode. Alkoholmisbrugere er nemlig blandt de mest udsatte grupper i samfundet, og det er derfor vigtigt, at man får den hjælp, man har brug for.

Hvor kan man få hjælp til alkoholmisbrug?

Der findes mange steder, hvor man kan få hjælp til sit alkoholmisbrug. Mange får den nødvendige hjælp på et behandlingscenter, hvor der er tilknyttet personale, som kan hjælpe folk, der er ramt af alkoholproblemer. Behandlingscentrene ligger spredt ud over hele landet, og man kan eksempelvis komme i alkoholbehandling i Aarhus. Nogle foretrækker et behandlingscenter, der ligger tæt på sin bopæl, mens andre ønsker at komme langt væk. Der er også mange, der bliver en del af en anonym gruppe, der har problemer med alkohol til fælles. Uanset hvilken type hjælp, man vælger at benytte sig af, er det vigtigt, at man finder et sted, der passer til sin situation.

Hvordan kan alkoholisme behandles?

Alkoholisme kan behandles på flere forskellige måder. Først og fremmest er det vigtigt, at man selv har et ønske om at modtage behandling. Dernæst er det vigtigt, at man får den rette hjælp og støtte fra familien og vennerne. Endelig oplever mange det bedste resultat ved at modtage den rette behandling fra fagpersoner, der ved hvordan alkoholproblemer skal håndteres og behandles. De fleste behandlingscentre har et mere eller mindre fast program for opholdet, og det kan derfor variere fra sted til sted, hvordan alkoholisme bliver behandlet.

Hvad er typiske symptomer på alkoholisme?

Nogle af de typiske tegn på alkoholisme er, at man ofte drikker mere alkohol end planlagt, både i sociale sammenhænge, men også alene. Alkoholisme kan også give anledning til skænderier om alkohol i familien, ligesom mange ofte forsøger at drikke alkohol i skjul. Et andet tegn på alkoholisme er, når man flere gange lover at nedsætte sit alkoholforbrug, men ikke kan holde det. Man kan også opleve irritation, når der bliver talt om alkohol, ligesom man også kan have tendens til at udvikle nogle faste og uhensigtsmæssige drikkevaner.

Kan man genkende sig selv eller en pårørende i noget af det, bør man overveje at søge hjælp, så man har mulighed for at sætte ind hurtigt.