Få det meste ud af livet med overskud og energi

gulerødder

Livet er skønt. Livet er herligt. Og man vil gerne have så meget ud af tilværelsen som muligt – sådan tænker de fleste i hvert fald. Men hvordan får man så det, kunne spørgsmålet lyde. Der er mange svar på dette, men først og fremmest handler det om overskud og energi til at udleve det. Helt videnskabeligt får man mere energi på livet ved at tage de gode og sunde valg for den krop, der skal bære en igennem.

Giv din krop mere energi gennem den rigtige benzin

Alle har prøvet at befinde sig midt i en dårlig vane, hvad end det var rygning, dårlig kost, inaktivitet eller en afhængighed af mobilen. Der er ikke noget, der kan virke mere frihedsberøvende og klaustrofobisk end en afhængighed. En afhængighed kan nemlig påvirke ens mentale helbred overraskende meget, for hvis man ikke vedligeholder den, kan man i første omgang blive frustreret eller arrig – det handler dog om at komme ud over denne fase, for at man kan svømme sig fri fra den dårlige vane. Kosten har enormt meget at sige for ens livskvalitet, det er motoren i kroppen, og hvis den ikke får den rigtige benzin, er der ikke noget energi at køre på. Derfor er det altafgørende for ens overskud i hverdagen, at man tænker over, hvad man indtager. Ved hjælp af ændringer i madvaner, kan man opleve at få en helt fornyet energi på livet, netop fordi man kan overkomme meget mere og ikke bare daser sammen på sofaen.

grøntsager

Gør rutinen til en anden

Hvem ønsker ikke at have overskud til tilværelsen? Og hvem ønsker ikke at slippe en dårlig vane? Ved første tankestrøg vil man måske blive nervøs og udfordret, men ved nærmere eftertanke er det et grundlæggende ønske. Det kan bare virke uoverkommeligt, fordi trygheden ligger i vanen og rutinen. Det handler bare om at gøre rutinen til en anden. Et godt sted at starte ville være at sætte sig ned og forventningsafstemme med sig selv. Hvad vil man gerne have ud af denne process. Hvis man forholder sig til kosten, kunne forskellige svar lyde til den sunde livsstil. Handler det om at tabe det overskydende fedt, man har på kroppen, handler det om mere overskud og energi, eller handler det helt basalt om at fylde sin krop med de gode og sunde valg. Når man først har gjort sig disse tanker, har man i forlængelse af overvejelserne et mål og en motivation, der skal være vejviser i omlægningen. Målet kan sagtens ændres med tiden, og dette er ikke et nederlag – det handler bare om skiftende forventninger til sig selv.

Kroppen og psyken er forbundet

Hvor man førhen ville have en tendens til ikke at kunne overskue selv de mindste opgaver, kommer man hurtigt til at mærke et skift helt ned i mindste detalje. Det handler nemlig i høj grad om det rette mindset. Og hvis dette ikke var koblet op på at ændre livsstil, ville det nemme valg være at ligge i sofaen og bestille take away. Bare dét at man har gjort sig bevidst, sætter nogle ting i gang, for kroppen begynder at arbejde i disse baner. Fx har man måske nu overskud til at tage ud og handle ind for derefter at lave et aftensmåltid. Jo flere succesoplevelser, man får, jo mere motivation, har man at leve på, og det er i den grad noget, der giver energi og overskud. Det handler om at bryde den onde cirkel og finde glæde og tryghed i den sunde livsstil, der giver livskvaliteten. Kroppen og psyken hænger unægteligt sammen, og det vil man hurtigt finde ud af med en sådan livsomstilling.