Til drømmehaven: pynt og inddel med trædesten

Det er en fryd at skabe en oase i sin have, og det er en fantastisk måde at udforske sin kreativitet på. Der findes mange måder, hvorpå du kan gøre din have hyggeligere, og en vigtig del af havedesign er, hvordan haven opdeles. Læs her om hvordan trædesten og ølandsbrud kan hjælpe dig med netop dette.

Stisystemer og haveinddelinger

Noget der i den grad kan skabe hygge i en have er, når den bliver inddelt i små kroge og bede. Du kan tildele hver del af haven et formål at tage udgangspunkt i – blomsterbede, en køkkenhave, en terrasse til at spise ved og måske et hjørne til at tage sol eller nyde morgenkaffen i ro og fred. Der er mange muligheder og en praktisk måde at skabe sammenhæng imellem inddelingerne, er ved at lave små stisystemer med trædesten eller ølandsbrud. Du kan se udvalget af ølandsbrud her, og finde inspiration til, hvordan du skaber en harmonisk og flydende sti gennem haven.

En anden måde at bruge trædesten er til at indramme bede og buske. Dette tilføjer lidt detalje til haven, og du kan finde sten i en farve og af en struktur, som flatterer de planter og det udtryk, du ønsker at have. Dette kan både gøres systematisk og stringent, hvis du ønsker et trimmet og kontrolleret udtryk, og det kan også gøres mere tilfældigt og i en naturlig stil, hvis du ønsker en have af mere vildtgroende udtryk.

En kreativ opgave med unikke materialer

Trædesten og ølandsbrud kan også bruges til at skabe kreative og unikke mønstrer eller motiver i din plæne. Her kan du give den fuld gas med dine placeringer og skabe et eventyrligt udtryk til din oase. Idet trædesten er naturmateriale, er ingen sten ens, så du kan skabe et helt unikt og eventyrligt havedesign. Bare slip fantasien løs.