Sådan vælger du det rette spisebord til spisebordsstuen

Er det gamle spisebord ved at være slidt? Eller trænger du bare til lidt fornyelse i spisebordsstuen? Uanset hvad, så er det vigtigt at vælge det rette spisebord, da spisebordet på mange måder er familiens naturlige samlingspunkt. Så hvordan finder du det helt rigtige spisebord? Det vil vi forsøge at gøre dig lidt klogere på her.

Overvej hvilket materiale, spisebordet skal være lavet af

Spiseborde findes i et væld af forskellige materialer, og det er ikke helt ligegyldigt, hvilket materiale du vælger. Der er nemlig stor forskel på, hvor meget vedligehold de forskellige materialer kræver. Du bør derfor gøre op med dig selv, inden du vælger dit spisebord, hvor meget vedligeholdelsesarbejde du er interesseret i at lave.

Har du små børn kan du med fordel vælge et spisebord i et materiale, som ikke kræver særligt meget vedligehold som fx MDF eller glas. Har du intet imod at lave lidt vedligeholdelsesarbejde engang i mellem, kan du vælge et spisebord i fx egetræ.

Overvej hvor stort spisebordet skal være

Spisebordet skal naturligvis være stort nok til, at I alle kan samles om det. Hvis I ofte har gæster, kan du med fordel vælge et spisebord, hvor der er plads til flere, end I er i familien. Du kan også vælge et spisebord som du kan slå ud, så du nemt kan gøre det større, når I samles til fx fødselsdag eller andre festlige begivenheder.

Skal spisebordet være rundt eller firkantet?

Spiseborde kommer i forskellige former og varianter. Runde spiseborde og firkantede spiseborde er det mest almindelige. Der er fordele og ulemper ved begge varianter.

Et rundt spisebord er en rigtig god løsning til små spisestuer, da det fylder mindre end firkantede spiseborde. Derudover er det lidt lettere at socialisere ved et rundt spisebord, end det er ved et firkantet, da alle ved selskabet sidder forholdsvis tæt på hinanden.