SURFMORE

Som begynder skal man i bund og grund først og fremmest bare vænne sig til vandet. Dernæst skal man forsigtigt starte med at få balancen på sit nye sup board. Det kan godt tage tid før man vænner sig til, hvordan boardet reagere i vandet. Det samme er gældende for din krop og balance. Det tager tid at komme godt i gang med paddle boarding og selvom det ser nemt ud, så skal du lade dig selv komme ordentligt i gang. 05

Vi vil anbefale at du finder en dag uden alt for meget blæst. Blæser det vil vinden påvirke dig på boardet og det vil blive mere udfordrende at stå op. Derfor er det smart at finde en dag uden alt for meget vind og blæst. Det vil hjælpe dig et godt stykke til at få succes på din første sup tur!

Når du har fået styr på balancen, er det på tide, at give sig i kast med paddle boarding. Pludselig kan du begynde at fokusere på farten, fysikken og de hurtige paddle tag. Jo mere stabil din fodstilling og balance er, des hurtigere kan du også skubbe vandet foran dig. Det giver fart og bliver du fortrolig med udstyret kan du få rigtig meget fart i boardet.

Grundlæggende er det et spørgsmål om at give det tid. Du skal give dig selv tid til, at finde roen og balancen på vandet. En dag på fjorden uden vind, blæst og bølger vil give dig en god førstegangsoplevelse med boardet. Det er benzin på motoren og hurtigt vil du blive bedre!

Find sup tilbehør til din næste tur

Når du har styr på balancen på boardet kan du begynde at overveje mulighederne for at tage på sup ture. Det kan være en tur tværs over den lokale fjord eller en downwind tur fra Hanstholm til Vorupør med vinden i ryggen. En god tur kræver også lidt sup tilbehør. Det er klogt at have en termoflasken med, samt lidt proviant i form af væske og energi.

En god sup tur kræver også fornuftig påklædning. En varm og isolerende våddragt som holder dig varm og tør på hele turen. Det er essentielt for succes og god oplevelse. Derfor skal du også investere i en våddragt som kan tåle at blive brugt og som kan bruges mange år fremadrettet. Det er en investering, men bestemt en investering som giver mening, hvis du vil på længere sup tur eller ude i efteråret, vinteren eller tidlig forår. Det forlænger sæsonen på vandet og den aktive tid på dit sup board.

Det rette tilbehør til dit paddleboard

Langt de fleste surfere har investeret i sup tilbehør til deres boards. Det kan være vandtætte tasker som kan spændes på boardet eller en rygsæk som kan tages på ryggen. Der findes masser af forskellige tasker og rygsække som kan bruges på både boardet og som praktiske tasker.

Vandtætte tasker findes i alle afstøbninger. Du kan få vandtætte tasker helt ned til 6L hvor kamera og bilnøgler kan være i, men samtidigt findes de også i store størrelser. Mulighederne for at medbringe sup tilbehør på boardet er mange.

Vi anbefaler altid at du køber dit sup udstyr fra anerkendte brands, hvor du kan forvente god kvalitet og service.