Det skal du huske, når du skal ud at sejle

Der er ikke noget bedre, end en hyggelig sejltur med vennerne eller familien. For at du får den bedste tur, er det dog vigtigt at du har det rigtige grej og udstyr med. Der er ikke to sejlture som er ens, så du bør altid pakke en taske, som passer til det vejr, du skal ud i. Der er dog nogle grundlæggende ting, du altid bør have med på sejlturen. Dem vil vi gennemgå her.

God påklædning er afgørende

Din påklædning er utrolig vigtig, når du skal ud at sejle. Det er vigtigt at have noget tøj på, som kan holde dig varm og som du kan bevæge dig i. Fleece er et godt valg som overtøj. Husk også sejlerhandsker og eventuelt hue eller kasket. En varm huen er vigtig, hvis du skal ud at sejle i køligt vejr, og en kasket kan være praktisk i høj solskin, så du ikke får solen i øjnene.

Når du skal ud på havet er det i øvrigt utrolig vigtigt at du husker at tage solcreme på – også selvom du ikke synes, der er så meget sol. Solen har nemlig tendens til at være endnu kraftigere ude på havet, fordi den spejles i vandet. Det er derfor lettere at blive forbrændt, når man er ude at sejle.

Husk sikkerhedsudstyret

Det vigtigste at have med, når man skal ud at sejle, er dog sikkerhedsudstyret. Du bør altid have redningsveste med – og på – når du er ude at sejle. Derudover bør du have en eller flere anordninger med, som kan afgive lydsignaler, fx et trykluftshorn eller fløjte. Du kan også med fordel have et nødblus med samt en førstehjælpskasse. Endelig er det en god idé at have en brandslukker med samt en værktøjskasse med det mest basale værktøj. Find svømmebælter og andet sikkerhedsudstyr her.