Trænger du og din familie til en overnatning i det fri?

Det kan være rigtig afslappende, nærværende og hyggeligt at tage ud at overnatte tæt på naturen. For nogle er det et sted at lade op og prøve kræfter med mad over bål. Med efterårsferien ventende om hjørnet kan I allerede nu begynde at se jer om efter et hyggeligt sted, hvor I kan opdage eksempelvis nye sider af det danske land. Naturen er fyldt med gode overnatningsmuligheder. Bliv inspireret her.

Undersøg forskellige spændende områder, I kunne tænke jer at tage ud til ved eksempelvis at læse en lokal netavis fra området. Her kan du også læse om vejret, der kunne være nyttigt at vide under overnatningen.

Vær campist

Hvis I har et telt eller to med plads til familien, I har lyst til at slå op, er der flere fordelagtige steder at gøre det i naturen. Der er flere skovområder, I må slå jeres telt op. Det er dog en god idé at sætte jer ind i, hvilke regler der gælder for overnatning i telt i naturen.

Tag jeres dyner, liggeunderlag og tasker med, og bliv vækket af fuglekvidder og morgensolens stråler, der varmer teltet op.

Flere steder kan I finde en fin bålplads, så det kan være en god idé at medbringe tændstikker. Ved bålet kan I varme jer, lave mad eller bage snobrød.

Sov i shelter

Det er blevet populært at sove i shelter. Derfor kan det være en god idé på forhånd at booke en shelterplads, så I er sikre på, at stedet er frit til jeres eventyr. Her får I tag over hovedet, hvor I kan rulle jeres liggeunderlag ud og kravle ned i soveposerne. Ved flere sheltersteder kan I også finde en bålplads, hvor I kan poppe jeres popcorn, mens I samles om bålet og fortæller historier.

Så er det bare med at pakke tasken og soveposen. Naturen venter!