Lederuddannelse – de mange fordele ved uddannelse

Lederuddannelse – de mange fordele ved uddannelse

Lederuddannelse er én af de mange forskellige former for uddannelse, som man kan vælge at tage for at styrke sin erhvervsmæssige profil. Lederuddannelse kunne man f.eks. vælge at tage som efteruddannelse. Det kan jo måske være, at du, min kære læser, har været en del år på arbejdsmarkedet efterhånden, og at du derfor trænger til at blive ajourført med de nyeste teorier for ledelse inden for dit felt. Man bliver nemlig aldrig for gammel til at blive uddannet. Lederuddannelse bliver man aldrig for gammel til. Og at fremhæve vigtigheden af uddannelse synes i øjeblikket særligt vigtigt, da regeringen lægger op til at forkorte næsten halvdelen af de danske kandidatuddannelser. De får det til at lyde som om, at de vil højne kvaliteten, men det ligner en maskeret spareøvelse. Derfor håber dette lille indlæg på at kunne argumentere for nødvendigheden af kvalificeret uddannelse (i dette tilfælde lederuddannelse), da en uddannede befolkning er guld værd. Uddannelse sikrer os nemlig, at vi får udviklet nogle kritiske individer, der er i stand til at sætte spørgsmålstegn ved det bestående og den bestående viden. Det er nødvendigt, at man sætter spørgsmålstegn ved de ting, som ikke giver mening. Og lederuddannelse er særligt vigtig, skulle man mene, fordi lederen (som uddannelsen er rettet imod) ikke blot har ansvar over for sig selv, men over for alle de mange mennesker, som hun leder.

Lederuddannelse – profitabelt både for virksomheden og medarbejderne

Lad mig fortsætte i dette spor. Som jeg lige har nævnt, er denne form for uddannelse særlig vigtig. Lederuddannelse sikrer kvaliteten af lederens ledelse af sine medarbejdere. På flere forskellige fronter. Lederuddannelse er med til at sikre, at lederen både ser mennesket som en profitabel medarbejder, men også som et medmenneske. Et menneske kan ikke præstere ordentligt (vil jeg vove at påstå), hvis det ikke bliver mødt med empati og forståelse. Dette skal danne grundlaget for en produktiv medarbejder. Derefter kan man begynde at sætte krav til medarbejderen, for det er jo trods alt en arbejdsplads og ikke en klub for venskaber. Lederuddannelse styrker en leder udi disse egenskaber.

Lederuddannelse – tiden ændrer sig

Lederuddannelse er ligeså nødvendig, fordi tiden ændrer sig. Og menneskene med. Lederuddannelse er også for den leder, som har været leder i mange år. Denne leder kunne måske tænke, at vedkommende har så meget erfaring, at mere uddannelse ikke synes nødvendigt. Men man bliver aldrig for gammel til at lære, og da menneskene, som man leder, hele tiden er en ny generation, med sine særlige karakteristika, kræver det, at man hele tiden holder sig opdateret. Lederuddannelse er med til at styrke ens evne udi denne disciplin. Så det handler bare om at komme afsted. Lederuddannelse må du altså bare på, hvis du vil forblive den bedste ledelsesmæssige udgave af dig selv. Det kommer nemlig ikke bare af sig selv. Der skal hårdt arbejde til for at forblive på ”toppen”. Så tag dig selv og dine medarbejdere seriøst og kom afsted. Du vil helt sikkert ikke fortryde det. Det lover jeg.