Guiden til dig, hvis barn snart afslutter folkeskolen

Hvis dit barn om ikke så længe afslutter folkeskolen, er det helt sikkert en stor milepæl for både dig, men selvfølgelig også dit barn. Der kan dog opstå lidt tvivl om, hvad dit barn nu skal. Der er jo en del forskellige muligheder for, hvad man lave, når man afslutter folkeskolen – læs videre her for at høre mere om, hvad du med dit barn kan overveje.

Efterskole kan være en god mulighed

Hvis man ikke føler sig helt klar til at starte på gymnasie eller lignende uddannelse efter folkeskolen, kan det være en fordel at overveje en alternativ løsning. Det kunne eksempelvis være noget som efterskole, der for mange viser sig at være et lærerigt og spændende år, hvor man udvikler sig en hel del.

Du kan derfor tage en snak med dit barn, for at høre, om efterskole kunne være en mulighed, de ville synes godt om. Så handler det bare om at vælge en efterskole, der passer til dit barns interesser. Find for eksempel idrætsefterskole i Jylland her.

Overvej gymnasier og erhvervsuddannelser

Efter folkeskolen kan det være lidt uoverskueligt at skulle finde ud af, hvad man så skal. Du kan derfor tage en god snak med dit barn, for at finde ud af, om det er gymnasie, erhvervsuddannelse eller noget helt tredje, som de ønsker at starte på.

Når denne beslutning er taget, kan I begynde at undersøge forskellige skoler og uddannelsessteder i området, for at finde frem til det rette. Hvis dit barn ikke har været på brobygning på den pågældende uddannelse, som de vil starte på, kan det være en fordel at besøge skolen. På den måde kan dit barn nemlig få en fornemmelse af, hvordan hverdagen kommer til at se ud. Dette er altså guiden til dig, hvis barn snart afslutter folkeskolen.