Hvem får forældremyndighed ved skilsmisse?

Når du går igennem en skilsmisse er det ikke blot en emotionel begivenhed, at skulle forholde sig til, men også en praktisk begivenhed, som skal løses. Der hører nemlig en del praktiske overvejelser til omkring jeres fælles børn, som de færreste tænker over.

Det er forskelligt fra skilsmisse til skilsmisse, hvorvidt det er muligt at finde enighed om en ordning, som fungerer bedst for alle parter. Kan man finde enighed, så er der ikke mange juridiske gøremål, så længe alle parter er enige. Men hvis I ikke kan finde enighed, så skal I gå af juridiske veje for at finde en løsning.

Inde på hjemmesiden om familieretshuset kan du læse mere om forældremyndighed og hvad en advokat kan hjælpe med fra Advokathuset Bredgade, som står klar til at hjælpe dig med alle dine juridiske spørgsmål angående forældremyndighed ved skilsmisse.

Uanset hvad I er uenige om, kan I gå til Familieretshuset

Uanset hvad det er, I er uenige om i forbindelse med forældremyndighed, så skal I indbringe jeres sag for Familieretshuset, som vil indkalde jer til et møde. Disse tre former for uenigheder tager Familieretshuset sig af:

  1. Bopæl: Hvis I er uenige om hvor børnene skal have bopæl, så skal I til mødet med Familieretshuset prøve at blive enige. Hvis ikke dette kan lade sig gøre her, vil sagen blive sendt videre til Familieretten.
  2. Samvær: Hvis I er uenige om samværet mellem forældre og børnene, så skal I også prøve at blive enige om dette til mødes med Familieretshuset. Hvis I ikke kan blive enige kan Familieretshuset selv træffe afgørelsen. Dette gør de på baggrund af at udspørge skole eller institution om deres opfattelse af situationen. Ved ældre børn vil disse selv blive spurgt om, hvad de ønsker.
  3. Børnebidrag: Hvis I er uenige om aftale om betaling af børnebidrag, så kan I bede Familieretshuset fastsætte bidraget, hvilket normalt bliver fastsat ud fra den månedlige bruttoindkomst hos den, der skal betale.

Rådgivning i topklasse

Advokathuset Bredgade tilbyder advokater med mange års erfaring, som kan repræsentere dig og hjælpe dig igennem din specifikke sag. Med en advokat fra Advokathuset Bredgade er du juridisk dækket, således at du ikke behøver bekymre dig om detaljer, da din advokat vil have styr på dette.

Du kan altid ringe eller kontakte Advokathuset Bredgade på deres hjemmeside, hvor du vil kunne tage en uforpligtende snak om din sag og få råd og vejledning til, hvad du bør gøre i din specifikke situation.

Denne uforpligtende og gratis afklaring er helt særlig, da det kan give dig mere ro og overblik over din situation. Fordi Advokathuset Bredgade er et større advokatfirma kan du finde juridisk støtte inden for mange forskellige emner, således at du med sikkerhed finder den juridiske løsning, som passer til din situation.