Børn og skilsmisse

Hvis man vil skilles og har børn, så er der ekstra mange ting man skal overveje, og ekstra mange ting der skal styr på efterfølgende. Det kan virke uoverskueligt, når man står midt i det hele. Derfor har vi lavet dette indlæg, så du kan blive hjulpet på vej med nogle af de overvejelser som du skal gøre.

Er dig og din eks partner på talefod?

Processen for hvad man bør gøre, er vidt forskellige afhængig af om du er på talefod med din eks partner. Hvis du er det, så er den nemmeste løsning oftest blot at tale om tingene, og finde en løsning i fællesskab. På denne måde kan man også finde en løsning, hvor man inddrager sine børn, hvis de har alderen til at kunne blive inddraget.

Er man ikke på talefod med sin eks partner, så er det en helt anden proces, da det hele lige blev tre gange så kompliceret her. Når man ikke er på talefod med sin partner, så kan man nemlig ikke bare lave en aftale, og så er der styr på det. Her kan det være nødvendigt at få fat i advokat og tage den hårde tur. 

Hvis du vil læse mere om, hvordan en advokat kan hjælpe, så kan du finde vejledning her: https://advokathusetbredgade.dk/advokat-til-privatpersoner/skilsmisse/boern-og-familieretshuset/ 

Hvor skal børnene bo?

Et af de sværeste spørgsmål, som man med garanti skal svare på i processen uanset om den køres med eller uden advokat er, hvor børnene skal bo. Dette er svært at svare på som forældre, da begge forældre i de fleste sager ønsker at få forældremyndigheden, og have børnene boende hos dem.

Hvis ægteskabet gik i vasken grundet nogle forhold, som ikke hører hjemme i et forhold, så er det typisk ikke så svært at få overtalt retten til, hvor børnene bør bo. Hvis børnene er gamle nok til selv at kunne blive inddraget i denne beslutning, så bør de gøres dette. Her er det dog også vigtigt, at man overvejer hvor deres skole ligger, deres venner og meget andet. Hvis den ene forælder vælger at flytte et godt stykke væk.

Snak med børnene

Uanset hvad alder børnene er, så er det vigtigt, at man snakker med dem om det. Hvis man ikke gør dette, så er der en stor chance for, at de ikke forstår hvorfor mor og far pludseligt ikke er sammen længere. Ved ikke at snakke om det, så kan det hurtigt give andre problemer, som man helst vil være foruden i et forløb som dette.