Sådan vælger du det rette termotøj

Enhver vintersportsentusiast vil fortælle dig, at den værste følelse i det kolde vintervejr er den klamme, kolde sved, der opstår, når du vælger de forkerte lag. Du kan tage alle de varme uldtyper på, du vil, men hvis du ikke kan vælge det rigtige basislag, drypper du af sved eller ryster af kulde, længe før du er klar til at gå indenfor.

Termotøj er blevet udråbt som en af de bedste former for vintertøj til alle aktive personer. Termotøj til vinteren er et godt valg, og det giver dig meget mere frihed til at nyde udendørslivet. Ikke alt termotøj er dog lige godt. Hvis du køber de forkerte stykker, vil du ikke kunne høste de fordele, som termotøj kan give.

Vælg varer, der klæber, men ikke snærer ind

Når du vælger termotøj til mænd, kvinder eller måske termotøj til børn, er det vigtigt at finde den rigtige pasform. De ideelle overdele og underdele til termotøj sidder tæt og smyger sig om din krop, så du ikke behøver at bekymre dig om overskydende stof, der ligger sammen og er i vejen for dig.

Sørg dog for, at de ting, du køber, ikke indsnævrer dig på nogen måde. Hvis dit termotøj er for stramt, kan det skabe lommer af varme, hvilket fører til, at områder af din krop mærker kulden mere akut. Ideelt set skal termotøj skimme din krop og forme sig efter dine kurver, men du bør ikke føle noget tryk fra dette basislag.

Pas på irriterende sømme

En anden nyttig regel, når du køber termotøj, er altid at tjekke sømmene. Disse beklædningsgenstande sidder så tæt på vores hud, og enhver ru eller tung søm kan forårsage irritation og slid.

Dette er især vigtigt, når du køber termiske leggings til vinteren, fordi indersiden af vores lår er så følsomme. Det ideelle termotøj er fremstillet med flatlock-sømme, som sidder helt fladt. De er ikke kun mere æstetisk tiltalende, de irriterer heller ikke vores hud, selv når de bæres i længere tid.

Vælg den stil og det stof, der passer til dig

Selvom det er vinter, og temperaturen udenfor er faldet til tundra-lignende niveau, betyder det ikke, at vi skal ofre vores personlige stil. Det bedste termotøj til vinteren passer til vores personlige stil, men holder os også varme. Kig dig omkring efter muligheder, der findes i forskellige farvepaletter og har dekorative elementer, der udtrykker vores personlige stil.