Problemer i soveværelset? Sådan tackler I det som par

Soveværelset er et vigtigt rum i parforholdet. Det mærkes både, når det går godt og mindre godt på lagnerne. De svære seksuelle perioder kan være en kilde til frustration og problemer i forholdet, og her er det alfa og omega, at man forstår at kommunikere effektivt – og sammen kigge efter de rette løsninger.

 

Der er mange hjul, der skal dreje, for at familielivet kører på skinner. Livet i soveværelset er ét af dem. Det har nemlig stor betydning for den generelle trivsel i parforholdet, hvilket selvfølgelig sætter sit præg på resten af familien. Derfor er det en god idé at tage rejsningsproblemer og andre seksuelle udfordringer alvorligt og lave en samlet indsats for at komme dem til livs.

Det kan være svært at snakke om

For overhovedet at nå til et punkt, hvor man kan opsøge hjælp til rejsningsproblemer og lignende udfordringer, er det nødvendigt at kunne italesætte emnet. Det kan imidlertid være rigtig udfordrende, fordi det kan være forbundet med følelser af skam og utilstrækkelighed.

 

Der kan også være underliggende årsager som depression, stress eller udbrændthed, der gør det ekstra svært at snakke om emnet. Rejsningsproblemer kan faktisk skyldes alt lige fra præstationsangst til sukkersyge og hjerteproblemer.

 

Det er et ganske almindeligt problem for mænd i alle aldre, men særligt for mænd over 40 år, hvor cirka halvdelen døjer med udfordringen. Særligt i denne aldersgruppe kan det være en god idé at få tjekket op på rejsningsproblemerne, og ikke mindst om de har rødder i et kritisk helbred.

 

Men som nævnt er første step overhovedet at turde tænke tanken og sætte ord på den. Når I skal have dén slags svære samtaler i parforholdet, er det vigtigt at undgå at tilføje ekstra skyld og skam til situationen. Forhold jer så fordomsfri og åbne som muligt.

 

Der er absolut ingen grund til at sygeliggøre en udfordring, der er så udbredt. Det kan blot gøre det sværere at føre en konstruktiv samtale, der kan lede til, at der tages hånd om problemet.

Fokuser på løsningen fremfor problemet

Der er god grund til at fokusere på løsningen af rejsningsproblemet. Der findes nemlig rigtig mange forskellige løsninger lige fra de medicinske til de psykologiske. Alt afhængigt af problemets karakter kan det således være gavnligt at benytte et lægemiddel eller investere i nogle terapeutiske samtaler.

 

Som regel er det en god idé at opsøge lægen, så man kan få hans eller hendes syn på sagen. Lægen vil kunne hjælpe med at afdække årsagen til udfordringen og dernæst give nogle anbefalinger til at komme det til livs. Har det at gøre med et sårbart fysisk helbred, er det desuden vigtigt, at problemet tages alvorligt.